Nieuws

  • In de Texelse Courant van vrijdag 23 augustus 2013. verscheen een brief van Wouter Veening, een zoon van de chirurg die gedurende de oorlogsjaren in het noodhospitaal van Den Burg werkzaam was. Veening beklaagt zich erover dat Nico Dros in zijn historische roman Oorlogsparadijs (waarin dit hospitaal zo’n voorname rol speelt) zijn vader in het geheel niet heeft genoemd. Klik hier voor de inhoud van de brief in kwestie en voor de reactie die de auteur daarop schreef.

  • Op zaterdagavond 20 april 2013 zond het kanaal Cultura in het programma Knetterende Letteren een interview uit met de auteur. Onderwerp is zijn laatste roman Oorlogsparadijs. Tijd: 19.30-20.10 uur. 

  • Donderdag 4 april 2013 geeft de auteur een lezing over zijn roman Oorlogsparadijs in Den Burg (Texel). Aanvang: 20.15 uur, locatie Grand Café De Hollebol, Parkstraat 32. 

  • Vrijdagavond 12 april 2013 is de auteur te gast in De Literaire Hemel te Amen in Drente. Voor meer informatie zie de programmafolder

  • Eind maart 2013 verscheen van Oorlogsparadijs de 6e druk. Er zijn nu meer dan 10.000 exemplaren verkocht.    Verkrijgbaar in de betere boekhandel of on line bestellen via Oorshop. Prijs 19.90 euro, gebonden editie.

  • De historische studie De sprekende slang; een kleine geschiedenis van laaglands fundamentalisme is begin 2010 gepubliceerd bij Uitgeverij Van Oorschot en momenteel in de boekhandels verkrijgbaar. ISBN 9789028241329. Inmiddels heeft het boek reeds een vijfde druk beleefd.

  • Uit een aanbod van meer dan driehonderd historische werken was De sprekende slang geselecteerd voor de Libris Geschiedenisprijs die 23 oktober 2010 aan de winnaar werd uitgereikt. De longlist bestond uit tien titels. 

    De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Nationaal Historisch Museum, de NPS/VPRO en de Volkskrant.